Ce creme si geluri folosim pentru masaj

Pentru o lectura mai usoara am decis ca acest material sa-l impart in doua parti, deci sa continui cu enumerarea produselor pe care le-am folosit.

- voltaren gel- se recomanda in inflamatii musculare si articulare, inflamatii posttraumatice, diverse forme localizate de reumatism.Voltarenul este un antiinflamator nesteroidian, atenueaza durerea, rduce edemul si grabeste recuperarea. In prospectul producatorului se recomanda 3-4 aplicatii pe zi, eu consider ca 2 aplicatii sunt suficiente. Contraindicatii: hipersensibilitate la diclofenac, alcool izopropilic.

- Ketonal - este indicat pentru tratamentul bolilor reumatice inflamatorii, degenerative si metabolice si pentru ameliorarea durerii , cefalee, migrene. Se recomanda in artroze, poliartrita reumatoida, tendinite, bursite, durere posttraumatica. Este un puternic analgezic local , antiinflamator nesteroidian. Este contraindicat in timpul sarcinii,pacientilor cu ulcer peptic activ, interzis persoanelor cu hipersensibilitate la ketonal sau salicilati. Se maseaza zona dureroasa de maxim 2 ori pe zi.

- Puterea ursului- gel antireumatic .Desi aveam unele retineri in a folosi acest produs, la insistentele unor pacienti am acceptat sa-l testez si pentru ca rezultatele au fost bune l-am introdus in gama cremelor-gelurilor de masaj cu care lucrez. Este un puternic vasodilatator, antireumatic, analgezic. Persoanelor cu o piele sensibila le recomand sa foloseasca inaintea aplicarii acestui gel a unei creme grase. Se aplica de maxim 2 ori pe zi si in cazul in care apare o iritatie a pielii sau a unei reactii adverse se intrerupe imediat aplicarea.Dupa folosire se recomanda sa n- e spalam foarte bine pe maini.

- Pentru ca efectul sa fie cat mai efficient e bine ca inaintea aplicarii unor creme sau geluri sa incalzim zona pe care urmeaza sa o masam. Este total nerecomandat sa folosim perne electrice , surse de caldura sau bai fierbinti, apa trebuie sa fie calda la o tempera placuta. Dupa un masaj cu aceste creme este recomandat ca minim 30 de minute sa nu iesim afara si sa ne ferim de curent. E bine de stiut ca atunci cand incepem o serie de tratamente de recuperare complexe trebuie sa nu intrerupem procedurile mai ales cand se face masaj combinat cu fizioterapie si gimnastica medicala, hidroterapie, etc In general medicii recomanda serii de 10 sedinte de proceduri, de preferat sa se inceapa in ziua de luni, pentru continuitate. In functie de afectiune se pot repeta de doua ori pe an, de preferat primavara si toamna. In primele zilele ale tratamentului pot apare asa numtele efecte de rascolire care pot accentua durerile , sau pot face ca durerea sa migreze din zona initiala cu probleme, furnicaturi, ameteli usoare, etc. Rezultatul unei serii de tratamente se poate vedea pe deplin cam dupa 10-20 de zile de la terminare.

-