Ce creme si geluri folosim pentru masaj

In randurile care urmeaza voi incerca sa prezint cateva din materialele care ajuta ca eficienta unui masaj sa fie maxima. Va supun atentiei cateva crème, unguente cu care am lucrat de-a lungul timpului si care si-au dovedit eficacitatea. Toate produsele pe care le voi descrie le-am folosit personal si NU sunt prezentate ca reclama de vanzare.

Pentru un masaj de intretinere a musculaturii cand urmarim doar sa mentinem corpul intr-o forma buna folosesc intotdeauna pudra de talc, multi vor zambi probabil cand spun pudra de talc in conditiile in care pe piata sunt o multime de produse care mai de care prezentate mai pompos, Pudra de talc o prefer pentru ca imi ofera un control foarte bun asupra muschilor pe care lucrez. In cazul persoanelor cu o piele mai sensibila sau uscata folosesc totusi crème sau uleiuri hidratante.

In cazul masajului terapeutic sau de recuperare apelez la diverse crème in functie de afectiunea pe care o tratez. Sa enumar cateva dintre ele:

- diclofenac crema este probabil unul din cele mai cunoscute antiinflamatoare aflate pe piata, desi in ultimii ani au aparut o multime de produse din aceasta grupa cred ca raportul calitate prêt il face sa ramana cel mai bun produs antiinflamator.Se recomanda sa fie folosit in toata gama de algii articulare si musculare. Este contraindicat sa-l folosim pe zone cu plagi, arsuri, leziuni infectate.Nu va fi folosit in cazul persoanelor cu hipersensibilitate la diclofenac. In cazul persoanelor cu suferinte cronice la recomandarea medicului specialist se poate comanda preparea crèmei in farmacii cu diverse concentratii. Pe piata exista si varianta gel care se foloseste mai mult in fizioterapie sau in masarea pe care o facem fiecare dintre noi acasa.

- Profenid gel- este un produs recomandat in afectiuni reumatice, antiinflamatorii, osteoartroze,spondilite anchilozante, artrite si alte afectiuni asemanatoare. Se maseaza de doua ori pe zi zona afectata.In prospectul producatorului se specifica ca persoanele in varsta vor apela la acest produs la recomandarea medicului. La contraindicatii voi reda din prospect: Ulcer peptic în faza activa, anamneza de ulcer peptic recurent, dispepsie cronica, gastrite, insuficienta renala seve-ra, leucopenie si neutropenie, tulburari grave de hemocoagulare. Hipersensibilitate la ketoprofen. Exista posibilitatea de hipersensi-bilitate încrucisata cu acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene. Prin urmare, ketoprofenul nu trebuie administrat bolnavilor la care acidul acetilsalicilic sau alte medica-mente antiinflamatorii au provocat simptome de astm, rinite, urtica-rie. Supozitoarele nu trebuie administrate bolnavilor cu tulburari hemoroidale sau celor afectati recent de proctite.